29 september 2014

Trix concert: Strand Of Oaks (voorprogramma: Geppetto And The Whales)


Timothy Showalter, de man achter Strand Of Oaks, was oprecht blij en dankbaar met het publiek in een uitverkochte Trix in Antwerpen. Na vele jaren ploeteren vindt hij het ongelooflijk dat hij, een simpele jongen uit Philadelphia, Indiana, de oceaan mag oversteken en dat zoveel mensen op een zondagavond willen betalen om te luisteren naar zijn songs.


Opener van dienst waren Geppetto And The Whales. Vorige week zagen we hen nog op Leffingeleuren en het dient gezegd dat de schwung die we toen wat misten in hun set, er dit keer wel inzat. Het zestal zette sterke versies neer van onder meer Cocklane ghosts, 1814, Jonathan en afsluiter Duquesne's horse. Ondanks wat technische probleempjes, onder andere met de gitaarriem, hoorden we een band die er staat als een huis en dat leverde als hoogtepunt een subliem Heads op.


Setlist:
 1. For the black hand at dawn
 2. Cocklane ghosts
 3. Indian child
 4. Heads
 5. 1814
 6. Esther, you
 7. Animals
 8. Maxburg
 9. Jonathan
 10. Duquesne's horse

Showalter praatte tussen de liedjes door, dankte de omstanders herhaaldelijk, kondigde de meeste nummers aan en speelde bovendien een sterke set waarin enkele hoogtepunten uit de meest recente plaat van Strand Of Oaks al vroeg gespeeld werden. Heal en Goshen '97 misten zo vroeg in het concert een beetje de kracht die ze op plaat wel hebben, maar vooral de laatstgenoemde blijkt een in ieder geval niet kapot te krijgen klassieker in wording. Na een felle start verlieten de drummer en bassist even het podium voor het rustige gedeelte, of zoals de zanger het verwoordde: “We’ve had the Wayne’s world headbanging shit, and now it’s time for the mellow shit”. Na de belofte dat het later in de set terug ruiger zou worden, dankte hij ons alweer dat we op die trip tussen uitersten mee wilden gaan, bovendien echt aandachtig luisterden naar de ingehouden songs en ook mee uit de bol gingen met de gierende gitaar. Op het einde van Woke up to the light vielen de twee muzikanten die stilletjes verdwenen waren terug in, en zo begon het derde deel.
Strand Of Oaks kwam terug voor één toegift (Mirage year), waarna de frontman het publiek instapte en enkele mannen uitbundig knuffelde. Je zou geloven dat hij nog meer dan ons tevreden en dankbaar was voor het fijne concert.


Setlist:
 1. Satellite moon
 2. Heal
 3. Goshen '97
 4. For me
 5. JM
 6. Diamond drill
 7. Two kids
 8. Woke up to the light
 9.  Shut in
 10. Plymouth
 11. Sterling
 12. Wait for love
Bis: Mirage year


Je kan dit concertverslag ook hier lezen op Indiestyle.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.