01 maart 2013

Charlatan concert: Hear, hear! (a cheer) - voorprogramma: The Isle Of Man


Bij de release van een debuutalbum hoort een releaseconcert, en Hear, hear! (a cheer) stelde zijn plaat voor in de Gentse Charlatan. Een paar dagen geleden nog schreven we al wat we vonden van die eersteling, en donderdagavond kreeg de band de kans zich live te bewijzen.


Behalve een Brits eiland met een speciaal statuut, een vlag met drie benen en natuurlijk Mark Cavendish, de spurtbom en ex-wereldkampioen wielrennen, kennen we The Isle Of Man nu ook als het kwintet dat mocht openen en dat lang niet onaardig deed. Het vijftal brengt zuivere indierock met af en toe catchy refreinen, die ze steevast in – niet altijd even geslaagde – samenzang brengen. De cover van Bowies Heroes onthouden we als verdienstelijk hoewel niet onvergetelijk.


Hear, Hear! (A Cheer) klinkt live een pak krachtiger dan op plaat. Bovendien is het orgeltje dat lekker retro klinkt, prominent aanwezig. De zang sluit nauw aan bij de klank die de groep rond Thomas Verheyen produceert en de op het album overheersende lo-fi-aanpak wordt bij het optreden ingeruild voor een steviger en gevarieerder palet. Het versterkt het poppy geluid van Lollipop en het maakt We don't care (no more) potenter. Om het publiek moeite te besparen, en de band eventueel schaamte, sluiten de toegiften meteen aan bij de set, zo verklaart Thomas Verheyen. Het tweede bisnummer, Words, krijgt een funky aankleding, maar verliest zichzelf uiteindelijk in een te lang uitgesponnen outro.
Vonden we de plaat soms wat te braaf, dan kunnen we je nu geruststellen dat daar live een flinke scheut van Panoramix’ toverdrank aan toegevoegd is, en op basis van hun optreden markeren we hen als te volgen. Hear, hear! A cheer for this band!

Setlist:
1. For My Love (If She Were Here)
2. Dolly Parton (Yuko cover)
3. Lollipop
4. O Yes Indeed
5. We Don’t Care (No More)
6. The Burden
7. Stuck (Inside A Daydream)
8. Intro/Outro
9. Little Bits (Little Nips)
———————————————————————
10. In A Room
11. Words


Je kan dit verslag ook hier lezen op Indiestyle.

Geen opmerkingen: